Dief knipt labels uit merkkleding bij kringloop Baarn

© Kringloop Baarn
BAARN - Bij het Kringloopcentrum in Baarn zijn de afgelopen weken al meerdere shirts en blouses kapotgemaakt door iemand die logo's en labels uit de kleding knipt. Volgens medewerkers gaat het om zeker vijf kledingstukken die vernield zijn.
Els van Leijenhorst is Hoofd Kringloopcentrum Baarn. Ze heeft geen idee wie erachter zit. "Wij denken dat iemand een schaar meeneemt en dat dan in het kleedhokje doet, want daar hangt geen beveiligingscamera. Na het passen zien collega's dat er dan hele stukken uitgeknipt waren."
Misschien is het een sport of verzamelwoede, wij weten het ook niet
Els van Leijenhorst
Waarom iemand het zou doen begrijpt Leijenhorst ook niet. "Ik denk dat die persoon in kwestie dat zelf op een shirt gaat naaien of ze verzamelt, wij weten het niet. Voor het geld hoeven ze het niet te laten, het zijn shirts die verkopen voor 4,50 euro of 3,50 euro. Het is bizar. Ik denk dat het een persoon is. Misschien is het wel een sport of verzamelwoede."

Minder werkplezier

Het plezier in haar werk is door de kledingknipper wel wat minder geworden. "Ik vind het gewoon heel erg jammer", zegt ze. "Het maakt dat wij nog meer op moeten gaan letten. Ik vind het zo leuk mensen vertrouwen te geven, maar je moet er nu zo bijblijven, dat is niet leuk, ook voor de andere klanten niet."

Statement maken

Om een statement te stellen is prominent in de winkel een kapotgeknipt shirt tentoongesteld. "Op een paspop", vertelt Leijenhorst. "Met een vriendelijke tekst erbij dat dit toch echt niet de bedoeling is, en dat er camera's in de winkel hangen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.