Ex-skateboarder over smijten met stenen van dak: 'Ik was in een vage tijd'

© AS Media
AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie wil dat de man uit Amersfoort die vorig jaar vanaf het dak van zijn appartementencomplex voorbijgangers bekogelde met stenen behandeld wordt en een werkstraf krijgt.
Volgens het OM maakte de 20-jarige man zich schuldig aan vernielingen van auto's en andere objecten, bezit van harddrugs, bedreiging en belediging van agenten en poging tot zware mishandeling.
In de zaak kwam vanmiddag naar voren dat de man een getalenteerd skateboarder was, die mee zou doen aan de Olympische Spelen. Die droom viel in duigen toen hij door een ongeval beide knieën brak.
Sindsdien zou hij moeite hebben gehad zijn leven zin te geven. Op de zitting vandaag gaf hij aan dat het in de periode van het incident, op 26 augustus, niet goed met hem ging: "Ik was in een vage tijd", zei hij.
Op de bewuste zomerdag vorig jaar klom hij onder invloed van drank en drugs het dak van de flat aan de Koppelweg op. Hij schreeuwde, gooide stenen, kiezels en bierflessen naar beneden en mikte daarbij ook op een van de agenten.
In totaal deden achttien personen en instanties aangifte. De verdachte maakte er zelf beelden van die daarna op Dumpert verschenen. Bij een doorzoeking van zijn kamer werd een aantal xtc-pillen gevonden. Kort na het incident werd de man opgenomen door de crisisdienst.
Volgens het OM is het gebruik van drugs en alcohol eigen verantwoordelijkheid en dat iemand een 'vage tijd' doormaakt geen excuus. Naast een werkstraf van 160 uur, eiste de officier van justitie een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, met een proeftijd van twee jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.