"Andere exploitatie Henschotermeer is onnodig"

WOUDENBERG - Een andere exploitant van recreatieplas Henschotermeer is niet nodig. Dat zegt secretaris Loek Welter van Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug.
Het recreatieschap beheert de plas op dit moment maar moet daar van de omliggende gemeenten mee stoppen omdat zij er jaarlijks teveel geld op moeten toeleggen.
Welter zegt tegen RTV Utrecht dat het recreatieschap geprobeerd heeft om met uitbreiding van horecagelegenheden en evenementen het Henschotermeer toegankelijk te houden. Maar dat de gemeenten deze plannen altijd hebben gedwarsboomd.

TOEGANKELIJK

De gemeenten hebben het recreatieschap nu de opdracht gegeven om een particuliere exploitant te zoeken. Volgens Welter kan dit ertoe leiden dat het gebied in de toekomst niet meer vrij toegankelijk is. Nu hoeft er alleen betaald te worden voor het parkeerplaats.
De langlaufvereniging die op het terrein een clubhuis heeft, vreest ondertussen voor haar voortbestaan. Zij zijn bang dat een commerciële partij veel meer geld gaat vragen voor het gebruik van het clubhuis en het omliggende terrein.
(Aanpassing 21-01-2011. In een eerdere versie van dit bericht werd abusievelijk gesteld dat het gaat om de verkoop van het Henschotermeer. Het gaat echter om de exploitatie. De eigenaar van het Henschotermeer is Landgoed Den Treek-Henschoten B.V. dat grotendeels in handen is van de familie De Beaufort.)

"Verkoop Henschotermeer is onnodig"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.