RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zorgen om minder treinen rond Utrecht tijdens F1-weekend

UTRECHT - Tijdens het weekend van de Formule 1 Dutch Grand Prix gaat de NS extra treinen inzetten om de drukte richting het circuit in Zandvoort in goede banen te leiden. Om dat te kunnen doen wordt de reguliere dienstregeling aangepast, onder andere rond Utrecht. Reizigersvereniging Rover maakt zich zorgen.

Rover-directeur Freek Bos: "Er rijden minder Intercity's tussen Utrecht en Den Haag en tussen Schiphol, Utrecht en Arnhem, terwijl dit normaal gesproken niet bekend staat als minder drukke trajecten. Ook naar Rotterdam CS vervallen treinen, ondanks de Wereldhavendagen die ook dat weekend plaatsvinden. En beseft de reiziger zich dat dit weekend ook de hele vrijdag omvat?"

De NS laat weten in het weekend van 3,4 en 5 september extra personeel in te zetten. "Dit is een extra grote uitdaging in combinatie met een aantal andere evenementen inhet land, zoals de Wereldhavendagen", zegt Tjalling Smit, lid van de Raad van Bestuur van de NS. "We passen hiervoor landelijk de dienstregeling aan zodat daar waar we de meeste reizigers verwachten ook de meeste treinen rijden."

Elke vijf minuten een trein
Rover zegt dat reizigers zich goed moeten informeren bij het plannen van een treinreis tijdens het raceweekend. De reizigersvereniging vreest dat veel reizigers voor een onaangename verrassing komen te staan en vraagt NS daarom om duidelijkheid te scheppen.

Tijdens het evenement zetten de Spoorwegen evenveel treinen in als eerder gepland, terwijl door de coronamaatregelen maar twee derde van het aantal bezoekers aanwezig mag zijn. Tijdens het weekend rijden er twaalf treinen per uur van en naar Zandvoort, elke vijf minuten een trein.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -