Kort nieuws: Brandstichting in Amersfoort

REGIO - Opnieuw is in Amersfoort geprobeerd brand te stichten in een pand van de gemeente. Vannacht was de brandweer op tijd bij de Kringloopwinkel aan de Zwaaikom, waarmee grote schade aan de entree werd voorkomen.
* Wijk bij Duurstede maakt voortaan alle geboortes en sterfgevallen bekend op de site. De gemeente publiceert elke week een samenvatting van de wijzigingen van de burgerlijke stand.
* De politie heeft een autodief opgepakt in Soest. De verdachte had in Bunschoten Spakenburg een Volvo gestolen.
* In Veenendaal zijn twee Polen aangehouden voor inbraak. Het tweetal van 23 en 24 jaar had het voorzien op een schuurtje aan de Beatrixstraat, maar werd op heterdaad betrapt door de bewoner. Hij zette de achtervolging in en belde al rennend met succes de politie.
* De Utrechtse politie heeft een doorrijder gepakt. De 19-jarige man passeerde op de Eendrachtlaan met hoge snelheid een surveillancewagen van de politie en botste niet veel later op een andere auto. De agenten zagen de man vervolgens achteruit rijden en weer wegrijden, waarna de achtervolging werd ingezet.
* Op de Lekdijk in Everdingen is een bejaarde automobilist op een roadblock gebotst. De 82-jarige man uit Culemborg zag de afsluiting over het hoofd, vermoedelijk omdat hij een flinke slok op had. De man raakte wel gewond.
* Twee fietsers zijn op de Heinkuitenstraat in Abcoude op elkaar gebotst. Een man zag een vrouw over het hoofd en reed tegen haar aan. De vrouw viel hard op de straat en had last van haar rug en nek. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.
* Een dronken man uit Maarssen probeerde maandag met twee lekke banden weg te rijden bij een tankstation. De politie trof hem aan in zijn auto die dwars over de weg was geparkeerd. De beginnende bestuurder had acht keer meer gedronken dan mag. Zijn rijbewijs is hij kwijt.
* Een vrouw uit Scherpenzeel is in Woudenberg met haar auto in een sloot beland. De 58-jarige automobiliste was in een bocht van de Voskuilerweg in een slip geraakt, waarna de wagen ondersteboven in de sloot kwam. Het slachtoffer kon zelf op de kant klimmen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.