Marieta Peek-Marlet opvolger van om nepprofielen opgestapte Ronald Camstra bij woningcorporatie

© Woningstichting Barneveld
ZEIST/WOUDENBERG - Marieta Peek-Marlet wordt de nieuwe directeur van Woningstichting Barneveld. Ze volgt Ronald Camstra op, die moest vertrekken nadat uitgelekt was dat hij als fractievoorzitter van GroenLinks in Zeist nepprofielen gebruikte om discussies op sociale media te beïnvloeden.
De 48-jarige Peek-Marlet uit Woudenberg is geen onbekende in woningcorporatieland. Ze werkte eerder bij woonbedrijf Ieder1 en Provides in IJsselstein. De afgelopen jaren was ze directeur bij Woningstichting Putten.
Camstra trad vorig jaar november aan bij de woonvereniging maar moest daar in februari alweer vertrekken na de ophef over zijn online gedrag. Hij maakte nepprofielen aan op sociale media, die hij vervolgens gebruikte om de standpunten van GroenLinks te verkondigen in discussies op bijvoorbeeld Facebook. Die rel over de nepprofielen kostten Camstra ook zijn fractievoorzitterschap bij GroenLinks in Zeist.
Bij de woningcorporatie werd hij in eerste instantie op non-actief gesteld. In een verklaring op de site van het bedrijf betuigde hij spijt en sprak hij van "een hele domme fout". Camstra liet toen nog weten dat hij lering wilde trekken en er alles aan zou doen om het vertrouwen te herstellen. Maar een paar dagen later meldde de woningcorporatie dat 'in goed overleg' besloten was dat Camstra zou vertrekken. Zijn functie werd sindsdien waargenomen door John van Maastricht.
Peek-Marlet begint in november bij de woningstichting in Barneveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.