Kindertriatlon in Leidsche Rijn maakt zich op voor tweede editie en zoekt vrijwilligers

LEIDSCHE RIJN - De organisatie van Kindertriatlon Leidsche Rijn is druk bezig met de voorbereidingen op de tweede editie. Het evenement staat gepland op 19 september. De organisatie is nog wel op zoek naar zo'n vijftig vrijwilligers om de wedstrijd in goede banen te leiden.
Twee jaar geleden werd de kindertriatlon met succes op poten gezet door een aantal enthousiaste vaders in de wijk. Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege corona.
De wedstrijd voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar bevat drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. De afstanden zijn aangepast aan de leeftijd. Dit jaar kun je ook meedoen als team van drie waarbij je allemaal één onderdeel doet.
Het zwemmen vindt plaats in het open water bij de Leonard Bernsteinkade en Musicalkade. De fietsroute is over de Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark. De looproute is heen en weer op de Leonard Bernsteinkade.
Stichting Kindertriathlon Leidsche Rijn wil met het evenement de jeugd samen naar buiten brengen en een sportieve uitdaging bieden waar zij na afloop trots op kunnen zijn. "Uiteindelijk verbindt sport en wil de stichting een bijdrage leveren aan de cohesie in de wijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.