Kort nieuws: Sportschoolhouder betrapt dief

NIEUWEGEIN - Een oplettende medewerker van een sportschool in Nieuwegein heeft een kleedkamerdief op heterdaad betrapt.
De verdachte liep in de kijker omdat hij geen clublid was. Toen hij met een sporttas naar buiten wilde lopen, wist de medewerker hem met enkele sporters aan te houden. Het bleek een oude bekende van de politie.
* De gemeente De Bilt gaat op zoek naar een geschikte locatie voor een grote nieuwe sporthal. De huidige sportzalen zijn verouderd en de het onderhoud wordt steeds duurder. Het gemeentebestuur bekijkt meteen ook de mogelijkheid of bij de hal een nieuw zwembad komt.
* In Utrecht bij de Berenkuil is een scooterrijder aangereden door een auto. De bestuurder van de scooter is gewond geraakt, maar het slachtoffer bleef wel bij kennis.
* In Veenendaal is vannacht een woning overvallen. Vier gemaskerde mannen drongen rond half 4 een huis aan de Koninginnelaan binnen en bedreigden de bewoners. Of ze ook iets hebben buitgemaakt is nog niet duidelijk; het onderzoek loopt nog.
* In Maarssen lijkt een inbrekersbende actief. Bij de politie zijn de afgelopen dagen 16 aangiften binnengekomen van autoinbraken in Maarssenbroek en Maarssendorp. In alle gevallen werd het slot geforceerd of een ruit vernield om binnen te komen en bij één van de inbraken zijn twee jongens op een scooter gezien. De politie vraagt inwoners alert te zijn op verdachte personen, met name in de avond of nacht.
* De verkeerspolitie heeft gisteravond een snelle Belg van de A2 gehaald. De 35-jarige man uit Brussel werd ter hoogte van Abcoude geklokt op 175 km/u, terwijl ter plaatse 100 als maximum geldt. Hij moest zijn rijbewijs en auto achterlaten. De Belg moet met de trein terug naar huis.
Op de A2 bij Hagestein is gisteravond een automobilist bedreigd. De 19-jarige man was bijna op een auto zonder verlichting gebotst die werd weggesleept. Toen hij de sleper op de vluchtstrook wilde aanspreken, trok deze een wapen. De politie is benieuwd naar de dader, maar ook naar de gesleepte auto, want die zou eerder op de avond in brand hebben gestaan langs de A2.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.