Petitie voor poffertjeskraam bij Utrechtse manege

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een petitie voor een poffertjeskraam bij zorgmanege 't Hoogt in Utrecht is in korte tijd al ruim 700 keer ondertekend. Het is een initiatief van een inwoner uit Utrecht.
De verbazing was groot bij de eigenaar van de manege toen hij hoorde dat er vanwege het bestemmingsplan op het terrein geen poffertjeskraam mag komen. Thijs Visscher kocht de kraam om hem te gebruiken als sociale werkplaats.
Hij runt een manege met dagbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en wil zijn zorgaanbod breder trekken. "We willen mensen die bij ons in een traject zitten de mogelijkheid geven om te re-integreren en in contact te komen met mensen", zegt Thijs. "Niet iedereen is gewend om met paarden om te gaan of heeft daar interesse in."
Een poffertjeskraam zou uitkomst bieden, maar dat mag dus niet. De gemeente wil ook geen uitzondering maken, omdat poffertjes volgens de gemeente ongezond zijn en in de naastgelegen wijk Overvecht te veel kinderen met overgewicht kampen.
Onzin, vinden ook de ondertekenaars van de petitie. Zij stellen dat er in Utrecht wat dat betreft met twee maten wordt gemeten: "Want de afgelopen zes jaar mocht het fastfood-aanbod in de stad toenemen met 41 procent, maar een poffertjeskraam in het Noorderpark mag niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.