Instellingen

Amersfoorts raadslid Belkasmi legt werk tijdelijk neer

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Nour Said Belkasmi stopt vanwege ziekte tijdelijk met zijn werk als gemeenteraadslid. Dat heeft het raadslid van D66 in een brief aan de burgemeester, wethouders en raadsleden laten weten.
"De reden dat ik dit besluit heb moeten nemen heeft te maken met het feit dat ik in het afgelopen zomerreces ben opgenomen in het ziekenhuis met een te hoge bloeddruk", schrijft hij. "Deze kwaal is mij niet onbekend, maar heb ik altijd kunnen bestrijden met medicijnen. De situatie nu is niet volledig te onderdrukken met medicijnen, waardoor ik niet in staat ben volledig te werken."
Naast zijn werk als raadslid heeft Belkasmi een eigen reisbureau. Hij laat in zijn brief doorschemeren dat zijn werkzaamheden daarvoor hebben bijgedragen aan zijn ziekte. "Ook op mijn werk was het de afgelopen tijd erg druk, wat veel stress heeft opgeleverd."
Het reisbureau van Belkasmi is gespecialiseerd in reizen naar Marokko. Dat land kende lange tijd vanwege coronarestricties strenge reisbeperkingen. Toen die werden versoepeld, ontstond er een stormloop op tickets.
Het AD meldde dat het reisbureau daardoor in de problemen kwam. In sommige gevallen bleken vluchten overboekt, waardoor reizigers er pas op de luchthaven achterkwamen dat ze niet op reis konden. Belkasmi liet aan de krant weten dat hij het geld pas aan de gedupeerden terug kan betalen als de vliegmaatschappijen geld aan hem uitkeren.
D66 gaat de portefeuilles van Belkasmi over de overige raadsleden verdelen. De partij stelt geen vervanger aan. Het is niet duidelijk hoe lang Belkasmi met zijn werk voor de gemeentereaad stopt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.