Dierenvoedselbank Maarssen groot tekort aan kattenvoedsel: 'Ik kan het niet zelf betalen'

MAARSSEN - De dierenvoedselbank in Maarssen heeft grote behoefte aan voedsel voor katten. Er is te weinig om alle katteneigenaren die gebruik maken van de Dierenvoedselbank Maarssen, van genoeg eten voor de katten te voorzien. Daarom doet de dierenvoedselbank een noodoproep: 'Alle hulp is welkom'
De opslag bij Dierenvoedselbank Maarssen staat er leeg bij.
De opslag van Dierenvoedselbank Maarssen staat er leeg bij. Nog maar een paar blikjes en dan is de voorraad voor katten op. "We verdelen de zakjes, zodat iedereen wat krijgt. Maar we kunnen niet iedereen helpen. En dat is pijnlijk," zegt Angelique Holweg van de Dierenvoedselbank in Maarssen.
Angelique en haar collega Marie-Louise Bosscher helpen al zo'n zeven jaar huisdiereigenaren met weinig geld aan voedsel voor hun dieren. De dierenvoedselbank draait op donaties, maar door corona zijn die amper binnengekomen. "Nog twee uitgiftes en dan stopt het helaas," aldus Angelique.

Kwaliteit van leven

Dat is slecht nieuws voor Mark (39) uit Tienhoven. Hij heeft te weinig geld om zijn twee katten eten te geven en mag daarom gebruikmaken van de Dierenvoedselbank: "Ik kan het niet allemaal betalen. Mijn vaste lasten zijn te hoog. Ik krijg een uitkering, maar dat is niet genoeg."
De dieren weg doen is geen optie: "Ik heb twee kinderen en het geeft mijn kinderen zoveel liefde. Wij kunnen niet op vakantie, dus dit betekent heel veel voor ons. De dieren zorgen wel echt voor kwaliteit van leven."

Oproep

Om Mark en de andere tientallen cliënten te kunnen helpen, hopen Angelique en Marie-Louise op veel donaties. Die zijn hard nodig volgens de dierenvoedselbank: "Wij kunnen mensen helpen aan voer voor hun huisdieren, zodat ze hun huisdieren mogen en kunnen behouden. Niets is zo erg als je afscheid moet nemen van je huisdier, omdat je het voer niet meer kan betalen."
Dierenvoedselbank Maarssen
Niets is zo erg als je afscheid moet nemen van je huisdier, omdat je het voer niet kan betalen.
Daarom doen ze een oproep aan iedereen om kattenvoedsel te doneren: "Help je medebewoners zodat ze hun huisdier niet weg hoeven doen." Om de aankomende maand vooruit te komen heeft de Dierenvoedselbank zeker zo'n 50 kilo nodig. Doneren kan in Maarssen bij dierenwinkel Baas&Beest of bij dierenspeciaalzaak Pel.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RTV Stichtse Vecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.