Hoe gaat het met Voice-winnaar Dennis uit De Bilt?

Dennis van Aarssen.
Dennis van Aarssen. © RTV Utrecht
SOESTDUINEN - Dennis van Aarssen uit De Bilt kennen we van talentenshows als The Voice of Holland en Toppers gezocht. Een EP met 5 nieuwe nummers is net uit. Dennis wilde als jongetje al zanger worden en dat is hem na wat omzwervingen ook gelukt. Maar hoe is het nu met hem?
Na zijn middelbare school werd Dennis niet toegelaten voor de Rockacademie in Tilburg en had hij zijn muzikale droom zo goed als opgegeven. Jaren later besluit hij mee te doen aan talentenjachten en in 2019 wint hij The Voice of Holland. Met een platencontract en een bedrag van 50.000 euro op zak kan hij zijn geluk niet op en kan hij zich volledig richten op muziek. In 2020 wint Dennis met zijn debuutalbum 'Forever You' de Edison Jazzism Publieksprijs 2020.
Route C: Dennis van Aarssen heeft een nieuwe singel uit.
uit de nieuwe videoclip She Can Make The Rain Go
uit de nieuwe videoclip She Can Make The Rain Go © Dennis van Aarssen
'She can make the rain Go' is een van de nummers van de EP met daarbij ook een videoclip. Dennis houdt van jazzmuziek. Dennis: "Ik hou van swingende muziek. Dat begon bij het album Swing when your Winning van Robbie Williams. Ik was zeven en ik kon niet stilzitten, ik moest mee swingen. Dat zelfde gevoel heb ik ook bij de muziek van Frank Sinatra en Michael Bubblé en met de muziek die ik zelf maak."

Corona

"Een van de weinige positieve dingen van corona is mijn hondje Jip. Mijn vriendin en ik wilden al jaren een huisdier. Tijdens de coronaperiode zaten we veel thuis, waardoor we tijd genoeg hadden om Jip op te voeden. Een superlieve Keeshond. Als er weer eens een persconferentie op tv was waarin van alles weer werd gecanceld, dan wierp ik een blik op Jip en dacht: er zijn belangrijkere dingen in het leven gelukkig dan wat er op TV gebeurt."
Dennis heeft zelf ook corona gehad, maar hij heeft er niets aan overgehouden. "Ik ben er met een paar dagen koorts en lichte luchtwegklachten vanaf gekomen. Wel had ik nog last van vermoeidheid. Dus met de aankomende tour in het vooruitzicht ben ik maar flink gaan sporten, zodat ik die straks op volle kracht kan gaan doen. "
Dennis gaat ook nog op tour in de theaters. Samen met de DvA Bigband spelen ze in 26 steden door heel Nederland. Een studioalbum met die bigband komt uit aan het eind van het jaar.
Dennis in de Soestduinen aan de wandel met hond Jip
Dennis in de Soestduinen aan de wandel met hond Jip © RTV Utrecht
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.