Kort nieuws: Motorrijder bij Abcoude weiland in

REGIO - Een motorrijder is vanmorgen met de schrik vrijgekomen nadat hij bij een oprit van de A2 uit de bocht was gevlogen. De man reed bij Abcoude naar de snelweg en raakte door onbekende oorzaak van de weg. Omdat naast de oprit geen vangrails staat reed de man tientallen meters het weiland in. De motorrijder raakte niet gewond.
* Een automobilist in Utrecht slingerde zo op de Europalaan dat agenten hem aan de kant zetten. Hij was dronken, zat te bellen zonder handsfree set, droeg geen gordel en bleek zijn auto niet te hebben verzekerd. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een paar flinke bekeuringen.
* In Rhenen is een dronken bestuurder uit zijn bestelbus gehaald. Zijn rijgedrag vannacht op de Rijnkade was voor de politie aanleiding om hem even te stoppen en een blaastest af te nemen. De man had meer dan twee keer te veel gedronken en kreeg behalve een proces-verbaal ook een rijverbod van zes uur.
* In Utrecht is een 14-jarige buspassagier in zijn been gestoken. Dat gebeurde donderdagmiddag in de lijn van Overvecht naar Utrecht Centraal. De dader, een 15-jarige bekende van het slachtoffer is aangehouden.
* Bij een aanrijding in Utrecht is een vrouw gewond geraakt. Ze werd door een automobilist over het hoofd gezien op de Moezeldreef. De vrouw viel door de klap met haar fiets op de grond. Ze is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
* Het CDA in Houten maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid bij de nieuwbouwlocatie van het dorpshuis in Schalkwijk. Vrachtwagens moeten volgens de partij achteruit De Groes oprijden terwijl er veel schoolgaande kinderen fietsen.
* Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden zet extra mensen in om drijfvuil uit de Lek te halen. Afval zoals drijvende boomstammen beschadigt dijken en daardoor ontstaan zwakke plekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.