Amersfoorts zwemsucces op Paralympische Spelen: goud voor Zijderveld en Dorsman

AMERSFOORT - Chantalle Zijderveld van ZPC Amersfoort heeft bij de Paralympische Spelen in Japan met een wereldrecord goud veroverd op de 100 meter schoolslag. De 20-jarige zwemster zegevierde in de klasse SB9, voor sporters met een lichte beperking, in een tijd van 1.10,99.
Haar clubgenote Lisa Kruger, die vijf jaar geleden bij Rio 2016 de titel veroverde op dit nummer, behaalde zilver. Voor Zijderveld was het haar tweede medaille in Tokio. Woensdag veroverde ze zilver op de 50 meter vrije slag. Zijderveld behaalde bij Rio 2016 paralympisch brons op de 100 meter schoolslag.
Zwemmer Rogier Dorsman uit Amersfoort won eerder vandaag goud op 400 meter vrije slag. Hij tikte aan in een tijd van 4.28,47. Debutant Dorsman, die een visuele beperking heeft, had een voorsprong van ruim 3 seconden op de Japanner Uchu Tomita (4.31,69). Hij behaalde twee jaar geleden tijdens de WK in Dublin tweemaal goud en tweemaal zilver.
Liesette Bruinsma veroverde in Tokio zilver op de 400 meter vrije slag. De blinde zwemster uit Amersfoort finishte in 5.05,34.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.