RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Festival Tweetakt in Utrecht van start ondanks corona: 'Bezoekers moeten wel zitten'

1/5
UTRECHT - De meeste evenementen kunnen door de coronabeperkingen niet doorgaan, maar Festival Tweetakt in Utrecht heeft wel groen licht. Het is een zogenoemd geplaceerd evenement, met zitplaatsen dus. En die zijn wel toegestaan met maximaal 750 bezoekers.

"We zijn een heel langgerekt festival dat een paar weken duurt. Zo kunnen we de voorstellingen goed spreiden. En mensen moeten dus zitten", legt directeur Petra Blok uit.

 Jong en oud kan terecht bij Festival Tweetakt. Jong en oud kan terecht bij Festival Tweetakt. | Foto: RTV Utrecht / Annemarie de Wit

Tweetakt biedt voorstellingen met theater, dans, muziek en beeldende kunst. Normaal is het evenement in maart en is de Neude het festivalhart, maar dit keer is dat Fort Ruigenhoek in Groenekan, aan de rand van Utrecht. Ook zijn er ook voorstellingen in theaters.

"Ruigenhoek is altijd al een locatie van ons geweest, maar in de stad was door corona minder mogelijk. Het is een heel mooi, groen forteiland en daar maken we ook veel gebruik van bij de voorstellingen."

 Publiek bij Festival Tweetakt. Publiek bij Festival Tweetakt. | Foto: RTV Utrecht / Annemarie de Wit

Jong en oud kan terecht bij Festival Tweetakt. "We hebben bijvoorbeeld de voorstelling Groenten voor kinderen. Groenten hebben daarin de hoofdrol, maar het is niet kinderachtig en volwassen zijn er ook heel enthousiast over."

Tweetakt duurt tot en met 19 september.

Robert Jan Booij bezoekt Tweetakt (1)


Robert Jan Booij bezoekt Tweetakt (2)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -