Instellingen

Gevangenisstraf voor Baarnse drugsdealer, medeplichtige ex komt weg met taakstraf

© RTV Utrecht
BAARN - Rechtbank Midden-Nederland heeft de Baarnse Stefan O. veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden. Het OM had achttien maanden geëist tegen de 21-jarige drugsdealer.
O., die onder drugsdealers bekend stond als Boeroe, dealde in cocaïne. Toen hij in maart werd opgepakt vond de politie 52,34 gram cocaïne in de woning van zijn moeder. O. had naar eigen zeggen slechts drie weken gedeald.
De rechtbank gelooft dat niet en veroordeelde de verdachte donderdag voor het feit dat hij ruim vier maanden dealde in harddrug. Daarvoor krijgt hij tien maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. Ook de tijd dat hij in voorarrest zat wordt afgetrokken van de straf.
De ex-vriendin van de dealer werd ook veroordeeld. Zij hielp haar ex-vriend met zijn handel. "Hij was altijd bezig met dealen", verklaarde zij in de rechtbank. "Ik was vaak bij hem. Ik ging in de buurt op de fiets naar klanten toe. Ik wist dat er drugs in de woning aanwezig waren. Dat waren de drugs die wij verkochten."
De ex-vriendin kwam weg met een taakstraf van 240 uur, waarvan er 120 niet ten uitvoer wordt gelegd. Als ze deze taakstraf niet naar behoren uitvoert, wachten haar alsnog 120 dagen in de gevangenis. Beide verdachten kregen een contactverbod met elkaar en met de getuigen opgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.