Jaarbeurs over opvang Afghaanse evacués: 'We willen graag kijken hoe we kunnen helpen'

© AFP
PROVINCIE UTRECHT - Steeds meer opvanglocaties voor Afghaanse evacués raken vol en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en Defensie zijn druk op zoek naar nieuwe locaties. Een van de voor de hand liggende locaties is de Jaarbeurs, al helemaal nu daar niet meer gevaccineerd wordt, maar er is nog geen officieel verzoek ingediend.
"Als we het verzoek zouden krijgen, zouden we altijd serieus kijken hoe we kunnen helpen", zegt woordvoerder Frank Tebbe. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Jaarbeurs onderdak biedt aan een groep vluchtelingen. In 2015 werden er 500 Syriërs ondergebracht in het complex en in 1956 ontving de Jaarbeurs 670 Hongaren.
Ook nu zou de evenementenlocatie een paar honderd evacués kunnen huisvesten. Mocht de Jaarbeurs toch het verzoek krijgen om mensen op te vangen, dan verwacht Tebbe dat ze niet heel veel tijd nodig hebben om alles klaar te maken. "Bij ons kunnen dingen heel snel gaan."
Een andere locatie die in aanmerking zou kunnen komen om geëvacueerden onder te brengen is Expo in Houten. Ook daar hebben ze nog geen verzoek ontvangen. Het is door een gebrek aan ruimte en een flink gevulde agenda voor Expo sowieso lastig om op korte termijn veel mensen op te vangen, meldt een woordvoerder van het Houtense evenementencentrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.