Druk einde van XL-vaccinatielocatie Jaarbeurs: 'Spontaan 150 mensen in laatste kwartier'

UTRECHT - Liefst 465.000 coronavaccinaties werden er de afgelopen maanden in de Jaarbeurs in Utrecht weggeprikt. Donderdag werden daar de allerlaatste prikken gezet en was het tegen het einde van de dag nog even druk.
"Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen op het laatste uur zijn afgekomen", zegt Wim-Jaap Veldhuijsen van de GGD in de grote hal. "Het laatste kwartier komen er opeens spontaan 150 mensen", ziet hij tevreden.
Druk einde van XL-vaccinatielocatie Jaarbeurs: "Maar we gaan niet weg uit Utrecht"
Veel mensen willen toch nog even in de Jaarbeurs hun eerste of tweede prik halen. Zoals Ida, die even met de vaccinatie wachtte totdat ze was bevallen. "Ik ben blij dat ik hier geprikt kan worden, het is heel dicht bij huis."
Ida krijgt haar prik van Danique, die op deze locatie al heel wat mensen heeft gevaccineerd. "Op drukke dagen zet je 40 prikken per uur. Dus je haalt op een dag zeker 250 tot 300 prikken in de Jaarbeurs."
De drukste dag was op 1 juli, vertelt Veldhuijsen. Toen werden er 9.843 prikken gezet. "Maar de aantallen nemen af", zegt hij. "We gaan nu van grootschalig naar fijnmazig. We gaan niet weg uit Utrecht, maar we gaan juist meer de wijken in."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.