Instellingen

Broeckland College in Breukelen baalt: Carbage Run gaat niet door

© Broeckland College
BREUKELEN - De Carbage Run, een grote barrelrace in Europa, gaat dit jaar niet door. Leerlingen en docenten aan het Broeckland College in Breukelen balen flink. Zij zouden dit jaar meedoen aan de race. Maar in de wandelgangen van de school smeden docenten nu al nieuwe plannen.
Ze hadden er hard voor gewerkt, de leerlingen van het Broeckland College in Breukelen. In juni knapten ze nog een auto op tot een waar barrel. De Audi 100 Quoatto uit 1992 moest het gaan doen. En de docenten natuurlijk die het barrel zouden besturen.
Het plan was om met het barrel mee te doen aan de Carbage Run, ook wel de gekste en grootste road trip van de wereld genoemd. Vijf dagen lang crossen door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 euro. Deze zomer zou de race plaatsvinden. Met een start in Oostenrijk door Slovenië, Kroatië, Bosnië en Servië naar Montenegro en weer terug.
Maar de race gaat door de huidige coronamaatregelen niet door. De race is verplaatst naar volgend jaar.

Nieuwe plannen

Balen voor de leerlingen en docenten van het Broeckland College. "We waren er helemaal klaar voor. Het is zeker balen," vertelt Mathieu van Hienen (49), docent mobiliteit en transport op het Broeckland College. Hij knapte de Audi uit 1992 samen met zijn leerlingen op.
Lang wordt er niet stilgestaan bij de teleurstelling, want het Broeckland College is nu al bezig met nieuwe plannen. Van Hienen hoopt volgend jaar extra groot uit te pakken. "Het idee is nu om dit schooljaar opnieuw een auto om te bouwen voor de race. Volgend jaar willen we dan misschien wel met twee auto's meedoen."
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RTV Stichtse Vecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.