Utrecht en Bunschoten maken schade op na Oud & Nieuw

UTRECHT/BUNSCHOTEN - De jaarwisseling heeft de stad Utrecht meer dan 100.000 euro aan vuurwerkschade gekost en dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar.
Zo'n 96 afvalbakken raakten beschadigd en ook werden 14 verkeersborden en zeventig kliko's onder handen genomen door vandalen. Daarnaast werden ondergrondse afvalcontainers, parkeermeters en het interieur van twee tunnels kapot gemaakt.
Utrecht denkt dat het schadebedrag zo hoog uitviel omdat dit jaar veel meer beschadigingen zijn meegeteld dan vorig jaar. Zo werd dit jaar ook gekeken naar gesneuvelde kliko's en parkeermeters.

BUNSCHOTEN

Bunschoten zit na de jaarwisseling met een schadepost van bijna 9.000 euro. Dat is iets meer dan vorig jaar dan er vorig jaar aan vernielingen in de gemeente werd geteld.
De schade is ook hier voor het grootste gedeelte toegebracht aan straatmeubilair, zoals afvalbakken en verkeersborden. Ook sneuvelde een ruit van een bushokje.
Bunschoten heeft de laatste jaren te maken met een dalende trend van vuurwerkschade. Volgens de gemeente komt dat onder meer door de inzet van veel politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.