Instellingen

Unmute Us wil meer reactie van overheid en gaat opnieuw de straat op

© Koen Laureij
UTRECHT - De evenementensector vindt alleen een gesprek met demissionair minister Stef Blok (EZ) niet genoeg reactie op hun eerdere protesten voor heropening van het nachtleven en festivals. Omdat verdere toezeggingen van de overheid zijn uitgebleven, gaan de demonstranten van Unmute Us opnieuw de straat op.
"Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben", schrijft de organisatie. "Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur. Wij blijven vechten voor heropening."
Afgelopen zaterdag werd in meerdere steden in Nederland, waaronder in Utrecht, een protestmars gelopen. De mars begon in Park Lepelenburg en trok met verschillende karren door de binnenstad, onder meer via het Vredenburg, De Neude, Catharijnesingel en Ledig Erf. Verder waren er sprekers en artiesten uit Utrecht en omstreken. De actie eindigde weer in park Lepelenburg rond 17.00 uur.
Op zaterdag 11 september wil Unmute Us weer een soortgelijke actie organiseren. Volgens de branche kwamen er ruim 70.000 demonstranten op de protesten af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.