Instellingen

Acteur Loek Peters over verzoek Chef'Special om gratis op te treden: 'Hoe kom je erbij?'

© Peter Bergen, ANP
LEIDSCHE RIJN - Acteur Loek Peters heeft geen goed woord over voor het verzoek dat de band Chef'Special kreeg om gratis op te treden tijdens de Formule 1. Joshua Nolet, zanger van de band, liet weten dat hij het verzoek van prins Bernhard kwam en deed online zijn beklag.
Volgens Peters maakt het verzoek nog maar eens duidelijk hoe er tegen kunst en cultuur wordt aangekeken in Nederland.
"Hoe kom je erbij om één van de grootste en beste bands van Nederland te vragen om op te treden voor een paar vrijkaartjes? En dat terwijl je zelf miljoenen op de bank hebt staan", aldus de acteur uit Leidsche Rijn.
"Dit is tekenend voor hoe er naar muziek en cultuur wordt gekeken in dit land door bijvoorbeeld de overheid. Hoeveel scholen hebben er muziekles? We hebben al tien jaar een premier die zie zoiets heeft van 'vecht je er maar in.' Maar als je niet alles goed geregeld hebt, dan val je buiten de boot. Om dan nog iets over het voetlicht te krijgen, is heel lastig", aldus peters op Radio M Utrecht.
Vorige week zaterdag werd er in onder andere Utrecht nog gedemonstreerd door de evenementensector. Onder de naam Unmute Us eisten de actievoerder dat het kabinet per 1 september weer grootschalige evenementen mogen plaatsvinden. Peters kon zelf niet aanwezig zijn bij de demonstratie, maar staat wel vierkant achter de boodschap.
Op 11 september wordt opnieuw gedemonstreerd door Unmute Us. Prins Bernhard zou zijn excuses hebben aangeboden aan de band, zo liet RTL-presentator Humberto Tan weten na een telefoongesprek met de prins.Het verzoek had 'nooit verstuurd' mogen worden.
Loek Peters is overigens nu zelf te bewonderen in de speelfilm Niks Vreemds Aan met Ilse Warringa

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.