Bram (9) protesteert met andere kinderen voor een beter klimaat: 'Het gaat om onze toekomst'

© Ingezonden
Provincie Utrecht - Politici in Den Haag konden vanmiddag een verschillende weg bewandelen: eentje met foto's van mooie natuur en eentje waarin de natuur uitgestorven is. Het was allemaal het idee van de 9-jarige Bram Zeilmaker uit De Bilt. Met 17 kinderen protesteerde hij vandaag op het Binnenhof. "Ik denk dat het helpt dat wij kinderen zijn, want het gaat om onze toekomst."
Al meerdere spreekbeurten maakte Bram over de klimaatproblemen waar de wereld mee te maken heeft. Maar ook in de kranten en in het Jeugdjournaal wordt er telkens over verteld: als we zo blijven doorgaan, dan heeft dat grote gevolgen voor onze aarde. "Ik zie bijvoorbeeld de bosbranden in Griekenland en Californië. Alle wetenschappers zeggen het, en het IPCC-rapport ook. Dus daarom vind ik het heel belangrijk dat we er nu iets tegen doen", vertelt hij.
Met 17 kinderen uit De Bilt en Lunetten stond hij daarom vanmiddag op het Binnenhof in Den Haag. Ze droegen shirts die de letters 'Stop CO2' vormden en hielden foto's van uitstervende natuur omhoog.
Wat Bram zelf denkt dat de beste oplossing is tegen het klimaatprobleem? "Ik denk dat heel veel mensen het heel naar vinden, maar ik denk dat het beste is om te stoppen met vliegen. Want dat is een hele grote vervuiler."
Onder meer ministers Kaag, Koolmees, Hoekstra, Blok en Schouten hebben de zorgen van de kinderen vandaag aangehoord. "Ze beloofden dat ze er zoveel mogelijk aan gaan doen. Nu vraag ik me af of dat echt zo is, maar ik kan ze er aan houden, want het staat allemaal op beeld. Het Jeugdjournaal was er namelijk bij", lacht Bram.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.