Instellingen

Schade door explosie fruithandel Nieuwegein: 'Ik denk een brandbom of een handgranaat'

© 112mediautrecht
NIEUWEGEIN - Op bedrijventerrein Laagraven in Nieuwegein is vannacht een explosief afgegaan bij fruithandel Lukassen & Zn. Hoewel niemand gewond is geraakt, zit de schrik er flink in bij directeur Gert Lukassen. "Ze hebben een pakket voor de deur gelegd. Ik denk een brandbom of een handgranaat."
De schade is groot: "Er zijn ruiten kapot en de voorgevel is ontzet, denk ik." De knal was rond 2.00 uur vannacht. Op dat moment waren er medewerkers binnen, maar zij zijn ongedeerd gebleven. Lukassen heeft geen idee wie het op zijn familiebedrijf heeft gemunt. "Misschien heb ik wel vijanden, maar ik hoop van niet."

Politieonderzoek

Eerder werd ook een fruithandel in het Gelderse Hedel lastiggevallen door criminelen. Bij dat bedrijf werden drugs gevonden in een lading bananen. Vervolgens gingen de drugshandelaren over tot bedreigingen en zelfs aanslagen.
Volgens de politie is het nog te vroeg om concreet over soortgelijke motieven van de dader of daders na te denken. "Het is één van de scenario's die worden meegenomen in het onderzoek."
Op camerabeelden is te zien dat kort voor de explosie een persoon een voorwerp voor het pand legt. De politie wil graag weten hoe hij of zij bij het fruitbedrijf is gekomen en of er buiten het zicht van de camera's mogelijk meer daders waren. Ook hoopt de politie dat getuigen weten waar de dader na de knal heen is gevlucht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.