Instellingen

Na Ameide cancelt ook Vianen de Paardenmarkt

© RTV Utrecht
VIANEN - De Paardenmarkt in Vianen gaat dit jaar niet door. De organisatie ziet het niet zitten vanwege de onzekerheden over de corona-maatregelen.
Eerder deze week werd bekend dat de Paardenmarkt in Ameide ook niet doorgaat.
"Hoewel meer mogelijk is dan een jaar geleden, blijft heel veel onzeker", schrijft de Vianense organisatie in een persbericht. "Je kan niet blijven wachten op weer een persconferentie van het kabinet. Op een gegeven moment moet je een besluit nemen, hoe lastig ook."
De Paardenmarkt stond gepland voor woensdag 13 oktober. Er komen jaarlijks duizenden mensen op het evenement af. Vorig jaar ging de Paardenmarkt ook al niet door. De organisatie richt de pijlen nu op 2022.
Samen met de Paardenmarkt wordt door ondernemers ook altijd een grote warenmarkt gehouden. Die gaat eveneens niet door. Over de lampionnenoptocht, de kermis en het afsluitende vuurwerk wordt later een beslissing genomen.
"Het moet een onbezorgd feest zijn voor iedereen en dat is op dit moment niet mogelijk. Het is ontzettend zuur vooral omdat wij heel graag 750 jaar Paardenmarkt Vianen hadden willen vieren met de bevolking."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.