Raadslid Stoelinga stapt uit Amersfoortse gemeentepolitiek

Ben Stoelinga in 2017.
Ben Stoelinga in 2017. © RTV Utrecht
AMERSFOORT - Politicus Ben Stoelinga verlaat de gemeenteraad van Amersfoort. De voormalige voorman van Amersfoort2014 maakt zijn tweede termijn in de Keistad net niet vol. In een verklaring stelt hij dat hij het plezier in het raadswerk is verloren.
Stoelinga stopt op 21 september, zo besloot hij naar eigen zeggen deze zomervakantie, en stelt zich ook niet meer verkiesbaar voor de volgende raadsperiode. Hij wijst onder meer op "de besloten en weinig transparante bestuurscultuur in Amersfoort en de krampachtige wijze waarop in coronatijd werd omgegaan met kwetsbare raadsleden".
In Amersfoort en eerder in Leusden was Stoelinga twaalf jaar gemeenteraadslid. Ook was hij in 2010 korte tijd wethouder voor zijn toenmalige partij Burger Partij Amersfoort. Zeven jaar geleden kwam hij met 1.398 voorkeursstemmen in de raad als lijstrekker van Amersfoort2014. Twee jaar geleden droeg Stoelinga het voorzitterschap van zijn driekoppige fractie over aan Menno Fousert. Hij vond het toen tijd voor nieuw leiderschap binnen de lokale partij.
"Ik hoop dat een nieuw raadslid voor Amersfoort2014 weer nieuwe energie kan geven aan de fractie en een enthousiaste bijdrage kan leveren aan de komende verkiezingscampagne", schrijft Stoelinga, die wel partijlid blijft. "Ik dank alle inwoners die de afgelopen jaren op mij gestemd hebben en die mij benaderd hebben om hen te steunen. Alle leden, bestuur en fractie van Amersfoort2014 dank ik voor het grote vertrouwen dat zij in mij gesteld hebben."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.