Zoektocht naar vermiste Samuël uit Bunschoten beëindigd: 'We hebben alles gegeven'

© Daniël van Deutekom
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De zoektocht naar de vermiste Samuël Boujadi uit Bunschoten is beëindigd. De woordvoerder van de familie laat dat weten op Facebook. "Wij hebben alles gegeven, maar tot onze spijt moeten wij meedelen dat de laatste zoekactie is afgelopen en Samuël's lichaam niet gevonden is."
De 22-jarige Samuël verdween tijdens zijn vakantie eind juni toen hij ging zwemmen in het meer van Bracciano, even ten noorden van Rome. Talloze pogingen om hem te vinden leverden niets op. Ook een brandbrief aan het ministerie van Buitenlandse Zaken met de vraag of zij kunnen assisteren bij de zoektocht had niet het gewenste effect.
"Als familie en vrienden van Samuël hoopten wij samen met het team van Signi-zoekhonden met deze ultieme poging zijn lichaam te traceren. Het team van Signi heeft het zoekgebied enorm verkleind en heeft alles gegeven om het gebied uit te kammen, maar helaas zonder resultaat."
Volgens woordvoerder Daniël van Deutekom zijn er wel degelijk sporen van Samuël gevonden. "De drie zoekhonden hebben onafhankelijk meermaals bevestigd dat er een heel duidelijk spoor is van een overleden persoon, maar het achterhalen van de exacte locatie is helaas niet gelukt. Wij zijn dankbaar voor jullie steun en betrokkenheid en vertrouwen op Gods goedheid als houvast in deze moeilijke tijd", besluit hij het bericht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.