Vrouw (58) overleden na val van trap in woning IJsselstein, echtgenoot (53) aangehouden

© Koen Laureij
IJSSELSTEIN - In een woning aan de De Geerstraat in IJsselstein is een 58-jarige vrouw overleden na een val van de trap. Een 53-jarige man in de woning is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Het gaat om de echtgenoot van de vrouw, bevestigt zijn advocaat. De verdachte zit in beperkingen.
Het incident gebeurde gisteravond rond 21.30 uur, toen kreeg de politiemeldkamer een melding van een urgente noodsituatie in het huis. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te behandelen. Het slachtoffer bleek zwaargewond. Hulp mocht niet baten: korte tijd later overleed de vrouw alsnog aan haar verwondingen. Verdere details over het incident zijn niet bekendgemaakt door de politie.

Verdachte ontkent

Christian van Dijk is de advocaat van de 53-jarige verdachte. Volgens hem ontkent zijn cliënt betrokken te zijn geweest bij de dood van de vrouw. De twee waren twee jaar met elkaar getrouwd en hadden al acht jaar een relatie.
"Mijn cliënt was zijn hond aan het uitlaten en toen hij terugkwam zag hij dat zij onder aan de trap lag en onder het bloed zat. Hij heeft toen direct 112 gebeld", aldus Van Dijk vlak voordat bekend werd dat zijn cliënt in beperkingen is geplaatst. Het slachtoffer zou nog hebben geleefd toen ze naar het ziekenhuis werd vervoerd.
De politie doet verder onderzoek naar het incident in de woning.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.