Instellingen

Amersfoort knapt Skatepark Vathorst voor 250.000 euro op

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort gaat Skatepark Amersfoort volgend voorjaar ingrijpend renoveren. Voor de werkzaamheden wordt een bedrag van 250.000 euro uitgetrokken. Gebruikers van het skatepark mogen meedenken over de opknapwerkzaamheden, belooft de gemeente.
Skaters waren al langere tijd ontevreden over het vijftien jaar oude park, dat toendertijd zelfs het grootste van Europa was. Maar de glans was er al even vanaf. Zo was het staal van verschillende elementen in de loop der jaren uitgezet waardoor ze onveilig werden. Ook was er vandalisme.

Stevige onderhoudsbeurt

"Eerlijk gezegd denk ik dat dit op korte termijn gesloten moet worden, want het is gewoon te gevaarlijk", liet een van de skaters eerder al aan RTV Utrecht weten. De gemeente gaf toen aan dat er volgend jaar een stevige onderhoudsbeurt zou volgen en dat gaat nu dan ook gebeuren.
Gebruikers van het park kunnen tot 13 september aan de gemeente laten weten wat hun wensen zijn. Een ontwerper gaat vervolgens aan de slag om een ontwerp te maken. "Het is de bedoeling het skatepark zo op te knappen dat het veilig blijft en beter aansluit bij het gebruik en de vaardigheid van skateboarders, inlineskaters, BMX-ers, stuntsteppers en driewielers", laat de gemeente weten.

Uitdaging

Met de gereserveerde 250.000 euro wil de gemeente het park weer klaarmaken voor de toekomst. "Meer dan de helft van dit budget is nodig om de toestellen op te knappen. Het wordt een uitdaging om wensen zo goed mogelijk tegen elkaar af te wegen", zegt de gemeente. "Ook bestaat de wens om het skatepark meer klimaatbestendig in te richten, zoals het voorkomen van hittestress, gebruik van duurzame energie en energiebesparende maatregelen."
Jasper van der Horst van de Skate Stichting Amersfoort vindt het een goed idee dat de gebruikers van het park mogen meebeslissen over de opknapwerkzaamheden. "Veel mensen maken gebruik van de baan en iedereen heeft weer andere wensen. Zo krijgen we in het park iets voor iedereen. Toch is het bedrag dat de gemeente uittrekt voor de renovatie volgens Van der Horst niet genoeg. "We zijn nu op zoek naar fondsen en sponsoren die ons willen steunen."
De bedoeling is dat de plannen eind dit jaar worden voorgelegd aan de skaters. Na het voorjaar van 2022 moet het skatepark dan zijn opgeknapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.