N226 bij Maarsbergen op de schop vanwege nieuw ecoduct

provincie utrecht, ecoduct
provincie utrecht, ecoduct © Provincie Utrecht
MAARSBERGEN - De provincie Utrecht gaat een ecoduct maken over de N226 bij Maarsbergen. De natuurverbinding moet het voor dieren veiliger maken om in andere natuurgebieden te komen.
Het nieuwe ecoduct komt te zuiden van de Maarnse Grindweg te liggen, tussen de landgoederen Maarsbergen en Het Blauwe Huis in. Beide landgoederen hebben al met de plannen ingestemd. De natuurverbinding maakt onderdeel uit van een groot ecologisch netwerk dat loopt van 't Gooi tot aan de Uiterwaarden aan de Rijn.
Het ecoduct N226 Maarsbergen wordt maximaal vijftig meter breed en zal circa vijf meter boven het maaiveld uitsteken. Om de constructie niet hoger dan vijf meter te laten worden, wordt de provinciale weg één tot anderhalve meter verdiept.
De provincie wil de direct omwonenden betrekken bij het definitieve ontwerp. Ook wordt met de omwonenenden overlegd waar de rasters worden geplaatst die aan beide zijden van het viaduct komen. Deze rasters zijn nodig om de dieren naar het ecoduct te leiden.
De verwachting is dat het definitieve ontwerp eind dit jaar klaar is. Volgend jaar wordt dan begonnen met de bouw. Het ecoduct moet halverwege 2023 af zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.