Belgische verkrachter ontsnapte al eerder

UTRECHT - De ontsnapte Belgische verkrachter die na vier jaar in Utrecht is opgepakt, was al eens eerder gevlucht. De 44-jarige man heeft een serie gewelddadige verkrachtingen en aanrandingen op zijn kerfstok en vergreep zich onder meer aan minderjarigen.
Een verslaggever van het Nieuwsblad in België vertelde op Radio M Utrecht dat de man in 1998 al eens uit een psychiatrische instelling was weggebleven. Hij randde toen zijn vriendin aan en wist daarna op spectaculaire wijze door een omsingeling van een arrestatieteam te breken.
Hij werd later weer gepakt, maar in 2006 keerde hij na een proefverlof niet naar de gevangenis in het Vlaamse Merksplas terug. Volgens het Nieuwsblad liet de Belgische politie vorig jaar een internationaal opsporingsbevel uitgaan, waarop de Nederlandse politie in oktober reageerde. Zondag bleek dat hij sinds vier jaar in de Utrechtse wijk Overvecht woonde met een nieuwe vrouw en een klein kindje.
Beluister hieronder het gesprek dat presentator Maya Eksteen van Utrecht is Wakker had met gerechtsverslaggever Yves Barbieux van het Nieuwsblad.

Belgische verkrachter ontsnapte al eerder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.