Instellingen

Dwalen tussen de bomen, langs theater en kunst tijdens Vuurol

LAGE VUURSCHE - Tussen de bomen bij Lage Vuursche, bijna in de achtertuin van prinses Beatrix, kan komend weekend weer genoten worden van theater en beeldende kunst. Het jaarlijkse locatietheaterfestival Vuurol is gewoonlijk met pinksteren, maar vanwege corona is het dit jaar verplaatst naar september.
Tijdens Vuurol zijn zo'n 30 korte voorstellingen te zien. Een van die voorstellingen is Brokstukken van theatermaker en maskermaker Frans Krom: "De voorstelling gaat over dat iets wat kapot is ook weer heel kan zijn. Wij hebben dat vertaald naar dat je allerlei dingen kunnen overkomen en dat je je daar weer in moet aanpassen. Dus als dingen anders gaan dan je denkt dat je toch weer denkt van oké, hoe ga ik verder."
Festival Vuurol laat ons tussen de bomen gluren door maskers
De locatie in de natuur speelt een belangrijke rol. De voorstelling is daaromheen opgebouwd. "De voorstelling ontstaat hier. Je komt bijvoorbeeld ergens vast te zitten in de takkenbos. Daar kun je natuurlijk boos over doen, maar je kunt het ook gebruiken in de voorstelling. Zoiets gebeurt natuurlijk niet in de zaal in en daar ontstaan grappige dingen uit. Maar soms heb je ook dikke pech en regent het de hele dag en dan is het, wat nu. Maar dat zijn de elementen, dat is ook mooi."
Maskers spelen de hoofdrol
Maskers spelen de hoofdrol © RTV Utrecht / Nathalie Ringrose
Het publiek maakt een keuze uit de voorstellingen en stelt zo een eigen theaterwandeling samen. Onderweg komen ze ook langs kunstwerken die in het bos staan. Vuurol is te zien op 11 en 12 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.