Rechter: alFitrah-moskee moet over maand weg uit pand in Overvecht

© ANP
UTRECHT - Na jaren soebatten is het definitief: Stichting alFitrah moet het pand aan de Pahud de Mortangesdreef in Utrechtse Overvecht verlaten. Als het gebouw op 1 oktober niet volledig is ontruimd en bezemschoon is opgeleverd legt de rechter een dwangsom op van 200.000 euro.
Stichting alFitrah bestaat onder meer uit een omstreden salafistische moskee. De eigenaar van het pand, We Do Projects, wil woningen ontwikkelen op de locatie aan de Pahud de Mortangesdreef. Omdat alFitrah weigerde te vertrekken en geldschieter ING niets met de stichting te maken wil hebben, spande de eigenaar een kort geding aan tegen alFitrah. Het bestuur van de stichting wraakte de rechtbank twee weken geleden tevergeefs.
Stichting alFitrah ligt al jaren onder vuur vanwege anti-democratische denkbeelden, geldstromen uit onvrije landen en een inval van de FIOD.
AlFitrah wil niet ingaan op de uitspraak van de rechter en op de vraag of de stichting op een andere locatie verdergaat. "Als we wat te melden hebben, hoort u dat wel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.