Rechter beslist: Woerden mag omstreden parkeerregime voortzetten, bewoners zwaar teleurgesteld

© RTV Utrecht / Hester Ramaker
WOERDEN - Boos en verbaasd zijn Woerdense binnenstadbewoners over een uitspraak die de rechter vandaag heeft gedaan over het parkeerbeleid van de gemeente. De rechtbank besliste dat Woerden de onlangs ingevoerde parkeermaatregelen mag handhaven. Een groep inwoners had daartegen een kort geding aangespannen.
"Ik ben het er natuurlijk niet mee eens", laat Dana Chin-Kon-Sun weten. Zij is een van de binnenstadbewoners die last heeft van de parkeermaatregelen. "Het verbaast ons enorm dat de rechter deze beslissing heeft genomen. In een eerdere zitting werden er kritische vragen gesteld aan de gemeente Woerden die z'n zaken niet op orde leek te hebben. En nu, deze uitspraak."
Het nieuwe parkeerbeleid zorgt voor veel frustatie bij bewoners

Tachtig procent tegen

De gemeente Woerden wil met het nieuwe parkeerregime de binnenstad autoluw maken. Dat leidt er wel toe dat er veel meer betaald moet worden voor een parkeerplek en dat veel bewoners de auto niet meer voor de deur kunnen zetten. Chin-Kon-Sun: "Het ergste van dit hele verhaal vind ik dat de bewoners niet gehoord worden. Tachtig procent is er tegen en toch mag het parkeerbeleid doorgaan. Dat snap ik écht niet."

Doorgaan

De binnenstad bewoners zeggen zich in ieder geval niet bij de uitspraak van de rechter neer te leggen. Wat ze gaan doen, is nog niet bekend. "Maar we zijn ons aan het beraden, één ding is zeker: wij gaan door."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.