Kroongetuige liquidatie Breukelen: 'Vijftig namen op dodenlijst van Ridouan T.'

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Er stonden zo'n vijftig namen op een liquidatielijst die uitgevoerd moest worden. Dat verklaarde kroongetuige Tony de G. vanochtend in de rechtbank tijdens het Eris-proces. Deze zaak draait om een reeks criminele afrekeningen en moordplannen of -pogingen, waaronder de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen.
De namen op de dodenlijst zouden op één na allemaal van Ridouan T. uit Vianen afkomstig zijn. Hij is hoofdverdachte in het Marengo-proces over een reeks liquidaties in onder meer de provincie Utrecht. Er was dus "genoeg werk voor een hele periode", zou hoofdverdachte Delano R. tegen de kroongetuige hebben gezegd.
Vandaag is de derde dag van de inhoudelijke behandeling. Het OM denkt dat Delano R. als een soort 'moordmakelaar' fungeerde. Hij zou liquidatieopdrachten hebben aangenomen en deze vervolgens binnen de motorclub hebben uitgezet.

Twijfels

De advocaten van verschillende verdachten zetten grote vraagtekens bij de verklaringen van de kroongetuige en de betrouwbaarheid ervan. Naar eigen zeggen heeft De G. "volledig open kaart gespeeld" in zijn verklaringen en daarbij "niemand ontzien".
De G. liep over naar justitie nadat hij in Spanje was aangehouden voor de moord op Jair Wessels, die in juli 2017 in Breukelen werd doodgeschoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.