RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie toont beelden van explosie bij Nieuwegeins fruitbedrijf en hoopt op getuigen

NIEUWEGEIN - De politie is nog altijd 'erg druk' met het onderzoek naar de explosie van afgelopen weekend bij fruithandel Lukassen & Zn in Nieuwegein. De man die een bom bij de ingang legde is nog niet gevonden. Dus doet de politie een getuigenoproep in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld.

De explosie was in de nacht van vrijdag op zaterdag. Bij het bedrijf aan de Laagravenseweg waren op dat moment mensen aan het werk, maar zij raakten niet gewond. Wel is er flink wat materiŰle schade.

De politie laat vandaag in Bureau Hengeveld beelden zien van de explosie. Ook is de dader vastgelegd op bewakingscamera's. Die beelden zijn nog niet uitgezonden. Toch hoopt de politie deze man met hulp van getuigen te kunnen vinden, zegt woordvoerder Maren Wonder.

"Hij is na de explosie door de spleet van een hek gekropen en op de Laagravenseweg uitgekomen. Dat is de weg tussen de A12 en Nieuwegein. Vanaf daar weten we niet hoe hij verder is gevlucht."

Het is nog onduidelijk of de verdachte in zijn eentje handelde. Ook het motief is vooralsnog onduidelijk.

Hedel
De eigenaar van het fruitbedrijf verwerpt de suggestie dat zijn bedrijf slachtoffer is van drugsdealers, zoals bij een soortgelijk bedrijf in het Gelderse Hedel wel het geval is. Daar werd in 2019 coca´ne gevonden in een lading bananen. Sindsdien wordt het bedrijf ernstig bedreigd door de mensen die probeerden die drugs te importeren. Er werden zelfs aanslagen gepleegd op medewerkers van de fruithandel.

Afgelopen weekend zei de politie nog dat een 'Hedel-scenario' ÚÚn van de scenario's is die worden meegenomen in het onderzoek naar de explosie in Nieuwegein. Maar vooralsnog zijn er geen extra aanwijzingen dat de bom iets met drugs te maken heeft.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -