Formule 1-bokaal in Zandvoort gemaakt in Leerdam: 'Ongelofelijk trots dat ik dit mag maken'

© Alex Willemsen
LEERDAM - De Formule 1-bokalen die dit weekend worden uitgereikt in Zandvoort, zijn gemaakt in onze provincie. Om precies te zijn in Leerdam, dé glashoofdstad van Nederland. Glaskunstenaar Bettina Sommer is apetrots: "Zo kan ik Leerdam een beetje op de kaart zetten."
Enkele maanden geleden kreeg Sommer het verzoek of ze wilde meewerken aan de bokalen. Tot haar grote vreugde, want ze heeft best wel wat met Formule 1. "Dit is natuurlijk wel een heel prestigieuze prijs, zeker nadat er zo lang geen race is geweest in Zandvoort. Dat je dan dit mag maken, daar ben ik ongelofelijk trots op."
Het was geen makkelijke klus. "De bokalen hebben best een lastige vorm. Er komt heel veel bij kijken." Gelukkig hoefde Sommer het niet in haar eentje te doen: het ontwerp kwam van de bekende meubel- en interieurontwerper Piet Boon. Verder kreeg ze hulp van de Leerdamse Slijpstudio Albert Seubring en van meesterglasblazer Gert Bullée, van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam.
Sommer mag zondag ook bij de race zijn. "Ik hoop dat Max Verstappen 'm dan in de lucht houdt." Morgen worden de bokalen door de wedstrijdorganisatie opgehaald in Leerdam.
Burgemeester Fröhlich van Vijfheerenlanden is erg trots op zijn streekproduct:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.