Kort nieuws: nieuwe voorzitter 4 en 5 Mei Woerden

REGIO - Gedeputeerde Marjan Haak-Griffioen is de nieuwe voorzitter van de Stichting 4 en 5 mei Woerden. De stichting organiseert elk jaar de dodenherdenking en het bevrijdingsfeest. Marjan Haak woont in Woerden en was daar tot 2008 ook wethouder.
* Er heeft zich een werkgroep van Statenleden gevormd om de komst van megastallen in de provincie Utrecht tegen te houden. Ze vinden dat Utrecht moet instemmen met het burgerinitiatief van Milieudefensie. Dat komt neer op een maximale grootte van veehouderijen van 1,5 hectare in plaats van 2,5 hectare.
* Duizenden slachtoffers van een misdrijf lopen onnodig hulp mis omdat computers van de politie niet goed functioneren. Slachtoffer van een ingrijpende misdaad moeten automatisch doorverwezen worden naar Slachtofferhulp Nederland. Door computerstoringen gebeurt dat niet. Dit tot irritatie van de Utrechtse organisatie.
* Een jongen van zeventien heeft in Amersfoort zijn brommerrijbewijs in moeten leveren, omdat hij met zijn snorfiets zo'n twee keer te hard reed. Agenten in een onopvallende videowagen betrapten de jongen op de Amersfoortseweg in Bosch en Duin. Hij reed 57 kilometer per uur.
* De wachtlijsten voor buitenschoolse kinderopvang in de stad Utrecht zijn afgenomen dankzij de inzet van klaslokalen. Door klaslokalen na schooltijd te gebruiken voor kinderopvang zijn er tot nu toe honderd opvangplekken bijgekomen.
* Bij een ongeluk in Hekendorp raakte maandag een bouwvakker gewond. De 33-jarige man haalde dakpannen van het dak van een gebouw aan de Hekendorpsebuurt toen hij enkele meters naar beneden viel. Hij is met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.
* De nieuwe doorgang tussen de Hoofdstraat en de Brouwerspoort in Veenendaal kan definitief worden aangelegd. De gemeente en de Xenos in de binnenstad zijn het eens over de verhuizing van de winkel naar een pand aan de overkant van de straat. De nieuwe doorgang kan er pas komen als de oude winkel gesloopt is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.