Kamervragen na wolvenontsnapping Dierenpark Amersfoort

© Dierenpark Amersfoort
AMERSFOORT - De Partij voor de Dieren stelt opnieuw het bestaansrecht van dierentuinen ter discussie. Kamerlid Frank Wassenberg grijpt daarvoor de ontsnapping van twee wolven aan in Amersfoort. De dieren wisten maandag een gat te graven bij een hek. Bezoekers moesten binnenruimtes opzoeken, waarna de wolven werden verdoofd en teruggebracht naar hun verblijf.
Wassenberg wil van demissionair minister Carola Schouten (Natuur) weten of Dierenpark Amersfoort wel veilig is voor bezoekers en wijst erop dat er vorig jaar ook al chimpansees wisten te ontsnappen. De dieren werden vervolgens doodschoten omdat ze een gevaar vormden.
Wassenberg wil weten of het onderzoek hiernaar inmiddels klaar is en vraagt zich af hoeveel incidenten met ontsnapte dieren worden toegestaan voor de vergunning van Dierenpark Amersfoort wordt ingetrokken. Ook wil hij van de demissionair minister weten of ze het bestaansrecht van dierentuinen heroverweegt.
Over de ontsnapping van de wolven stelt Kamerlid Wassenberg dat deze dieren in de natuur thuishoren en niet in gevangenschap. "Deelt u de mening dat mensen veel meer over de wolf kunnen leren door een natuurexcursie, dan van dieren in gevangenschap? Zo ja, gaat u dit omzetten in beleid?", vraagt hij de demissionair minister.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.