Opnieuw zeehond gespot in de Lek: 'Foto is heel duidelijk, het is er 100 procent één'

© Rabinder Bahorie
LEXMOND - In de Lek bij Lexmond is een zeehond gespot. Een vrouw was aan het zwemmen bij camping De Uiterwaard toen ze het dier opeens op drie à vier meter van haar af zag. De eigenaar van de camping heeft een foto gemaakt. Die is niet enorm duidelijk, maar de kenners zijn het eens: dit is er sowieso één.
Ook campingeigenaar Rabinder Bahorie weet het zeker. "We waren met een mannetje of zeven, acht... Iedereen is overtuigd dat het een zeehond was." Het dier kwam volgens Rabinder vrij dicht bij de zwemster. Vervolgens zwom de zeehond richting Vianen. "We waren allemaal behoorlijk verbaasd. Ik was de enige die op tijd een foto wist te maken."
Vergeet ook niet dat zeehonden smerig kunnen bijten. Met een beetje pech is je vinger geamputeerd.
Gerrit de Boon van de dierenambulance
Het is niet de eerste keer dat in de Lek een zeehond wordt gespot. In 2019 gebeurde het ook. Toen bleef het dier vrij lang op dezelfde plek zwemmen.
Volgens Gerrit de Boon van de dierenambulance in Vijfheerenlanden is de foto overduidelijk: "Honderd procent, dit is een zeehond". Volgens De Boon is het best bijzonder, een zeehond in de Lek. Maar hij zal niet verbaasd zijn als het in de toekomst vaker gebeurt. "Vanwege klimaatverandering zoeken ze het hogerop, in de rivieren dus. En in de Lek is vis genoeg."
Een zeehond klinkt misschien schattig, maar De Boon benadrukt dat mensen voorzichtig moeten zijn. "Benader 'm niet. Dan raakt hij gestrest. Vergeet ook niet dat zeehonden smerig kunnen bijten. Met een beetje pech is je vinger geamputeerd."
Campingeigenaar Rabinder Bahorie maakte in alle haast deze foto van het dier.
Campingeigenaar Rabinder Bahorie maakte in alle haast deze foto van het dier. © Rabinder Bahorie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.