Bouw winkelcentrum Leidsche Rijn flink vertraagd

UTRECHT - De bouw van het winkelgebied van een van de grootste Vinex-locaties van Nederland, Leidsche Rijn, heeft 'stevige vertraging' opgelopen. Dat heeft wethouder Harrie Bosch van Utrecht dinsdag toegegeven naar aanleiding van een bericht op de lokale nieuwssite DNU.nu.
Eind december vorig jaar had ASR/Vesteda de eerste paal moeten slaan. De ontwikkelaarscombinatie won in 2008 de openbare aanbesteding ter waarde van een half miljard euro. Vijf grote partijen maakten een plan, maar alleen de combinatie van ASR en Vesteda bleek bereid het minimumbedrag voor de grond te bieden: 118 miljoen euro. De vier andere partijen vonden dat te duur.
Volgens Bosch (PvdA) gaat het om een 'ingewikkeld project', omdat er veel appartementen en winkels moeten worden gebouwd.
Bewoners van de wijk aan de westkant van Utrecht zijn nog niet over de vertraging geïnformeerd. De gemeente zegt volgende maand bekend te maken hoe lang de bouw wordt uitgesteld. Bewoners worden dan ook geïnformeerd.
ASR/Vesteda laat weten dat de 'planvorming' meer tijd kost. "In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan de afronding van het structuurontwerp en de architecten gaan dit vertalen in concrete gebouwontwerpen."

Wethouder Bosch over vertraging Leidsche Rijn Centrum

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.