Geen concrete afspraken na gesprek Unmute Us en kabinet: volgende week nieuwe acties

© RTV Utrecht / Peter Huting
UTRECHT - Het gesprek tussen Unmute Us en een deel van het demissionaire kabinet heeft niets opgeleverd. De actievoerders, die strijden voor meer versoepelingen in de culturele sector, gaan daarom opnieuw de straat op.
De nieuwe actie zal plaatsvinden op zaterdag 11 september in tenminste negen steden, waaronder Utrecht. Eerder deden zeven steden mee, maar inmiddels hebben ook Maastricht en Enschede zich aangesloten bij de actie. Mogelijk sluiten nog meer steden zich aan bij de beweging.
De evenementenbranche is boos over het feit dat voetbalwedstrijden met volle stadions wel zijn toegestaan, terwijl festivals en grote concerten nog steeds verboden zijn. De branche vindt het bijvoorbeeld ook oneerlijk dat de Grand Prix in Zandvoort dit weekend gewoon door mag gaan. Zowel de organisatoren als experts en virologen zien nauwelijks verschil tussen de culturele evenementen en de grote sportevenementen.

Geen concrete afspraken

Na de vorige actie van Unmute Us bleef een reactie vanuit de politiek lang uit. Nadat de organisatie een reactie eiste, nodigde minister Stef Blok de actievoerders uit voor een gesprek.
Bij het gesprek waren minister De Jonge (Volksgezondheid), minister Grapperhaus (Justitie), minister Van Engelshoven (Cultuur) en minister Blok (Economische Zaken) aanwezig. Hoewel er geen concrete afspraken werden gemaakt hebben de ministers wel beloofd "de argumenten mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende persconferentie op 14 september".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.