NS: Zeventig procent van de reizigers terug in de trein

© ANP
UTRECHT - Spoorvervoerder NS meldt dat bijna zeventig procent van de reizigers weer met de trein reist. In het weekend gaat het inmiddels om driekwart. Het Utrechtse bedrijf heeft het huidige aantal passagiers van de afgelopen periode vergeleken met 2019, toen de coronacrisis de reizigersstroom nog niet zo drastisch had laten afnemen.
NS ziet naar eigen zeggen een continue toename van het aantal mensen in de trein sinds in mei het reisadvies werd versoepeld. Afgelopen dinsdag was een topdag met bijna 700.000 reizigers. In september, traditioneel de drukste maand van het jaar op het spoor, wordt een verdere stijging voorzien.
"Door het einde van de vakantie beginnen veel mensen weer met werken en reizen studenten weer naar school", aldus een woordvoerder. "Daardoor zijn er veel scholieren en studenten in de trein te vinden." Wel blijft door de regels rond het thuiswerken het aantal forenzen in de trein nog achter, geeft de NS aan.
De NS rijdt vanwege de verwachte drukte sinds maandag weer met alle forensentreinen die voor corona werden ingezet om de piekdrukte in de spits op te vangen. Sinds deze zomer reed NS al de volledige dienstregeling.
Woensdag voeren NS en spoorbeheerder ProRail ook op trajecten tussen Schiphol en Nijmegen en tussen de luchthaven en Rotterdam proeven uit met zogenoemde tienminutentreinen. Die reden eerder al tussen Amsterdam en Eindhoven. Vanaf december worden treinen die om de tien minuten rijden opgenomen in de dienstregeling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.