RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdense Koeiemart gaat weer niet door: 'Geen gemakkelijk besluit'

WOERDEN - Teleurstelling in Woerden: de jaarlijkse Koeiemart gaat ook dit jaar niet door. De gemeente heeft het druk bezochte evenement afgelast omdat het niet mogelijk is het feest op een volwaardige en verantwoordelijke manier te organiseren. Voor het tweede jaar op rij een teleurstelling voor de Woerdense inwoners.

De Koeiemart trekt jaarlijks zo'n 20- tot 30-duizend bezoekers. Vroeger werden er dieren verhandeld op de markt. Inmiddels is er is onder meer een kermis en een koeienverkiezing. Volgens burgemeester Viktor Molkenboer is het niet mogelijk om zo'n grote festiviteit binnen de huidige maatregelen op een verantwoordelijke manier uit te voeren. Voor grote evenementen als deze moet er een afgesloten terrein zijn waar bezoekers met een Corona Check App toegelaten worden.

"Dat is niet te organiseren, ook niet in afgeslankte vorm", zegt Molkenboer. "Bovendien", zegt hij, "staan de koeien in een tent waar de doorgang vrij smal is. Het wordt dan een doorstroomevenement terwijl het meer een kijkevenement is. Dat doet ook af aan het feest zelf."

Teleurstelling is groot
De teleurstelling is groot, weet de burgemeester te vertellen. "Het was geen gemakkelijk besluit. De Koeiemart is voor veel Woerdenaren het hoogtepunt van het jaar. We hebben gezocht naar alternatieven maar helaas kunnen we het echt niet organiseren."

Vorig jaar ging de Koeiemart ook niet door, maar werd Woerden getroost met een digitale editie. Er was een film waar wijlen Bram van der Vlugt als 'koeienfluisteraar' fungeerde en je kon een fotoroute volgen, dwars door de stad. Ook dit jaar wordt er nog aandacht besteed aan de Koeiemart, zegt de burgemeester. "Maar dat houden we nog een beetje spannend."

De Nacht van Woerden gaat ook niet door. De kermis wacht nog op groen licht. Dat hangt af van de maatregelen die op dat moment gelden. De editie van 2022 vindt plaats op 26 oktober. Molkenboer: "Dan wordt het dubbel feest omdat Woerden volgend jaar 650 jaar bestaat. Daar focussen we ons op."

Op meerdere plekken in de regio worden jaarlijks terugkerende evenementen afgelast. Eerder werd bekend dat de paardenmarkt in Ameide niet door zou gaan. Ook de paardenmarkt in Vianen is van de baan.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RPL Woerden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -