Politie zoekt pukkelige jongen op bakkersfiets voor poging straatroof Eemnes

© RTV Utrecht
EEMNES - De politie roept de hulp van het publiek in na een mislukte straatroof in Eemnes. De recherche hoopt dat getuigen een groep jongeren kunnen aanwijzen die op de Fazantenhof hebben geprobeerd een tiener op een laffe manier te beroven.
Het slachtoffer en zijn zus werden maandagavond op de skatebaan bij het Huis van Eemnes aangesproken door het troepje jongeren. Toen hem gevraagd werd of hij spullen bij zich had zette hij het met zijn step op een lopen. De overvallers haalden hem in en omsingelden hem. Daarop greep een knaap van ongeveer 16 jaar oud hem bij zijn keel. De straatrover wilde geld en een telefoon.
Omdat het slachtoffer zich hevig verzette sloeg de groep op de vlucht. Volgens een signalement dat de politie heeft verspreid was de verdachte die hem bij de keel greep een pukkelige jongen met bruin haar van ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg maandagavond een zwarte jas, een zwarte spijkerbroek en mogelijk zwarte gympen van het merk Puma. Zijn fiets zag eruit als een soort bakkersfiets, aldus de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.