Voetbalseizoen begint zonder veel beperkingen

© RTV Utrecht/Peter Huting
AMERSFOORT - Vandaag wordt voor het eerst sinds corona weer voor het 'echie' gevoetbald op de Utrechtse amateurvelden. Sommige teams beginnen met de competitie, anderen spelen hun eerste wedstrijd in de beker. Bij AFC Quick in Amersfoort zijn de leden erg blij dat er weer gewoon gespeeld wordt, vertelt een jeugdcoach.
"Wat we gedaan hebben binnen Quick is dat de teams tegen elkaar konden spelen. En dat hebben we het hele seizoen gedaan. Maar op een gegeven moment merkte je dat het enthousiasme wel afnam. En dat ze er naar hunkerden om tegen andere verenigingen te spelen."
Bij AFC Quick wordt weer competitie gespeeld.
Door de coronacrisis was het vorig jaar een beetje behelpen. Senioren speelden niet en de jeugd speelde tegen teams van dezelfde vereniging. Ook nu zijn er nog beperkingen door de pandemie, maar die vallen in het niet vergeleken met vorig jaar, vertelt voorzitter van AFC Quick Gerard van der Werff
"Vorig seizoen stonden ouders soms van buiten de hekken te kijken naar hoe hun kind voetbalde. Dat is gelukkig voorbij. Eigenlijk zijn er, afgezien van de anderhalve meter, geen beperkingen. Dus dat is prachtig."
De beperkingen die er nog wel zijn, zie je vooral in de kantine. Je mag er niet staan en wanneer je aan een tafel gaat zitten, schrijf je je naam op. Gelukkig is de frituur wel weer open. Om te voorkomen dat mensen bleven wachten op hun snack, konden hongerige sporters vorig jaar geen frikandel of tosti kopen. Die maatregel kan er bij AFC Quick nu weer af.
Gelukkig is de frituur bij AFC Quick weer open.
Gelukkig is de frituur bij AFC Quick weer open. © RTV Utrecht/Peter Huting

Coronabewijs

Op dit moment hoef je bij AFC Quick nog niet aan te tonen dat je gevaccineerd of getest bent wanneer je het terrein op komt. Maar het kabinet overweegt op dit moment om dat wel in te voeren. Voorzitter van der Werff volgt netjes het beleid, maar maakt zich wel zorgen over de logistiek die zo'n regel met zich meebrengt.
"Als we straks bij iedereen dat bewijs moeten scannen, dan staat er in de ochtend een enorme rij voor ons complex. Maar als het moet, dan doen we het."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.