Meerdere gewonden na gevaarlijke acties van 'asociale' motorrijders op A2

© Politie
IJSSELSTEIN - Op de A2 bij IJsselstein zijn motorrijders gewond geraakt nadat ze met elkaar in botsing waren gekomen. De betrokken motorrijders maakten onderdeel uit van een grotere groep die elkaar bij een landelijke auto- en motorenbijeenkomst bij AC De Meern hadden ontmoet.
Even daarvoor had de meldkamer van de politie al veel meldingen binnengekregen dat grote groepen motorrijders soms zeer asociaal en gevaarlijk weggedrag vertoonden. De groep reed bij De Meern weg toen de politie daar poolshoogte ging nemen.
Volgens de politie werd er daarbij onder meer rechts ingehaald en werd er erg hard gereden. Ook werden er 'wheelies' gemaakt, waarbij de motorrijders alleen op hun achterwiel reden.
"Vervolgens gebeurde waar we al bang voor waren", schrijft de politie op Instagram. "Ter hoogte van afrit IJsselstein op de A2 hadden de motorrijders elkaar geraakt. Wij zijn hierop direct overgeschakeld van toezichthouden naar hulpverlenen."
De A2 werd korte tijd afgesloten. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. "Helaas waren er meerdere gewonden", zegt de politie. Ook liepen enkele motoren forse schade op. De politie gaat nog onderzoek doen naar het rijgedrag van de motorrijders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.