RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nivel: meer antidepressiva voor jongeren in 2e coronalockdown

UTRECHT - Tijdens de tweede coronalockdown is meer medicatie tegen angst en depressie aan jongeren voorgeschreven dan voor de coronacrisis, aldus onderzoeksinstituut Nivel in Utrecht. Tijdens de eerste lockdown, vorig voorjaar, bleef het aantal 15- tot en met 24-jarigen dat een antidepressivum slikte nog gelijk aan 2019.

Tijdens de tweede lockdown - die tot de eerste maanden van 2021 duurde - kregen wekelijks gemiddeld 218 op de 100.000 jongeren zo'n geneesmiddel voorgeschreven, ten opzichte van 202 op de 100.000 in dezelfde periode in 2019. Voor andere leeftijdsgroepen lijken de coronamaatregelen geen grote effecten te hebben gehad op het aantal voorgeschreven geneesmiddelen tegen depressie en angst, aldus Nivel.

Het CBS meldde eerder dat een kwart van de jongeren tussen de 18 en 25 zich in de eerste helft van dit jaar psychisch ongezond voelde. Dat is ongeveer 10 procentpunt meer dan gemiddeld over 2020.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -