Instellingen

A12 dicht voor werkzaamheden, Rijkswaterstaat verwacht ernstige verkeershinder

© RTV Utrecht
UTRECHT - Rijkswaterstaat verwacht van 27 september tot 7 oktober zeer ernstige verkeershinder op de A12 vanaf Utrecht richting Den Haag. De weg wordt in die richting volledig afgesloten tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk, vanwege groot onderhoud.
Het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk wordt over een lengte van 4,5 kilometer vervangen door geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden diverse onderhoudswerkzaamheden plaats. Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid. Weggebruikers moeten rekening houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

Volledige afsluiting

"Met een volledige afsluiting van meerdere dagen achter elkaar kunnen we relatief meer werk verzetten, is de hinder voor de weggebruiker het kortst en kunnen we de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij kortstondige afsluitingen", aldus Rijkswaterstaat.
Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam via de A2, A27 en A15. Lokaal verkeer wordt via gele informatieborden omgeleid. Rijkswaterstaat raadt aan - voor wie dat mogelijk is - alternatieven te kiezen en de grote hinder te vermijden, bijvoorbeeld door thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer.

Planning

Het uitgangspunt was om de werkzaamheden in de zomerperiode van 2021 uit te voeren, met het idee de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Om verschillende redenen heeft Rijkswaterstaat de werkzaamheden verplaatst. Vanwege de slechte technische staat van de A12 is op korte termijn onderhoud nodig en kunnen deze werkzaamheden niet verder opgeschoven worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.