Instellingen

Duo krijgt 8 jaar cel voor schietpartij Veenendaal

De hulpdiensten ter plekke in Veenendaal
De hulpdiensten ter plekke in Veenendaal © AS Media
VEENENDAAL - De twee mannen die verdacht worden van een schietpartij in Veenendaal zijn veroordeeld tot acht jaar celstraf. De uitspraak is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De rechtbank vindt dat Nathan G. en Tarik A. schuldig zijn aan poging tot moord. Op 9 oktober 2020 wachtten de mannen in een gestolen Volkswagen Caddy het slachtoffer op bij zijn huis in de Van Manenerf. Hij wordt twee keer beschoten en raakt gewond aan een been. De op dat moment 18-jarige Nathan G. en 20-jarige Tarik A. worden op dezelfde avond nog aangehouden met behulp van signalementen van getuigen.

Spullen leveren

De aanleiding van de schietpartij bleef onduidelijk tijdens de rechtszaak. Een van de verdachten gaf aan dat er een gesprek zou plaatsvinden. "We moesten hem duidelijk maken dat er spullen geleverd moesten worden. Het is mijn plan nooit geweest om iemand wat aan te doen. We zijn er met andere doeleinden naar toegegaan, maar de dag is gewoon heel anders gelopen." Op de vraag van de rechter of het ging over drugs, zei de verdachte geen antwoord te kunnen geven.

Poging moord

Volgens de officier van justitie handelden de mannen met voorbedachten rade. Hun telefoons waren de dag voor de schietpartij al in de straat van het slachtoffer. Verdachte G. beaamt dat. "Ik heb toen deels staan wachten, deels een film gekeken", zegt hij. De rechtbank acht poging tot moord bewezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.